Tedaviler

Duruş Ve Yürüyüş Bozuklukları Tedavisi

Ergenlik dönemine yakın boy uzamasının hızlı olduğu bu dönemde kemik gelişimine göre daha geriden gelmesi duruş bozukluklarını ortaya çıkartabiliyor. Oturma bozuklukları, ağır çanta taşımak ve özellikle tek omuzda çanta taşımak duruş bozukluklarını ortaya çıkartabiliyor. Ağır çanta taşıyan öğrencilerde kalıcı duruş bozuklukları meydana gelebiliyor.

Ergenlik dönemlerinde boyları uzayan çocukların akranlarından daha da uzun olmaları bu çocukların öne doğru eğilmelerine sebebiyet verebiliyor. Bunun nedeni de uzun boylu olmaktan utanma duygusu ve kendinden daha kısa olan arkadaşlarına eğilerek konuşma sarf edilmesidir. Bu hareket devamlılık gösterdiğinde kifoz yani toplumda kamburluk durumunun sırt bölgesinde yerleşmesine neden oluyor.

Osteomalazi ise yürüyüş bozukluklarına verilen isimdir. Kemiklerde kalsiyum yoğunluğunun azalması nedeni ile yoğun bir şekilde kemik ağrılarının görüldüğü bir hastalık olarak karşımıza çıkar. Eğer bu hastalık ilerler ise kemiklerde eğrilikler meydana gelebilir. Eğrilikler sonucunda kas güçsüzlükleri meydana gelir ve yürüyüş bozuklukları da gözlenir.

Yürüyüş Bozukluğu Nasıl Düzeltilir

Yürüyüş bozukluğu olanların yürüyüş bozukluğu nasıl düzeltilir hakkında bilgi sahibi olmak istedikleri neticesine göre öncelikle yapılması gereken ayakkabı yükseltici ekipmanların kullanılması gerektiğidir. Yanı sıra bacak korsesi de kullanılabilir.

Bacak korsesi yürüme esnasında bacağın bükülmesini önler ve bacağın düzgün bir şekil almasını sağlar. Bacak korsesi kullanılarak gün içinde yarım saatlik yürüyüş yapılması bacak kaslarının bundan olumlu etkilenmesi sonucunu ortaya çıkartır.

Duruş Bozukluğu Nasıl Düzeltilir

Düzenli spor yapmak, doğru duruş şeklini öğrenmek ve bunu uygulayabilmek, çalışma alışkanlıkları üzerinde değişiklikler yapmak, düzenli uyumak ve dinlenmek duruş bozukluklarını düzeltme yöntemleridir.

Duruş bozukluğunun düzeltilmesinde özellikle pilatesin büyük bir önemi olduğundan bahsetmek gerekir. Omurga sağlığını korumak için yapılan pilates hareketleri doğru olarak uygulandığında hem sırt bölgesinde ağrı gibi rahatsız edici durumların önüne geçilir hem de bu esnada duruş bozuklukları zamanla doğru duruşun gerisinde kalır.

Omurga, sırt ve omuz hareketleri doğru bir duruş elde edebilmek için uygulanması gerekli egzersiz hareketlerinde önem verilmesi gereken organlarımızdır. Omuzlarda bulunan yükün hafiflemesi ile doğru duruş kazanmakta son derece mümkün olacaktır. 

Tepkiniz ne?

1 yorum

  1. Ayse says:

    Ben 30 yasindayim yurusum bozuk duzeltmek icin cok yere basvurdum kimse kabul etmedi sizden yardim istiyorum lutfen yardimci olun sizden cvp bekliyorum

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir