Vücutta bulunan toksin ve zararlı maddelerin atılması için kullanılan temizleme yöntemidir. Detoksifikasyon tedavisi yani diğer adı ile zararlı toksinlerden arınmak alternatif tıp başlığı altında oldukça kullanılan bir yöntem olarak günümüze kadar gelmiştir. Toksin işlemleri yapılırken birçok test gerçekleştirmektedir. İnsan vücudunda bulunan toksinler vardır demiştik bu toksinlere örnek verecek olursak bunlar tarım ilaçları, böcek ilaçları ya da fabrika atıkları tarzı şeylerdir. Bu toksinleri vücudumuzda bulunmakta olan bakteriler üretir. Toksinlerin genel olarak vücuttan atılması böbrekler ve kalın bağırsaklar, cilt sayesinde gerçekleşmektedir. Toksin tedavisinde vücut toksini atarken zorlanmaktadır. Bu olayın nedeni ise stres veya yanlış beslenme tarzındadır. Bu toksinlerin fazla olması halinde meydana kan zehirlenmesi olur, tıptaki adı ile toksemi denmektedir. Kalın bağırsaktan başlayıp sindirilmek için uğraşır fakat sindirim yollarında çürüme meydana gelir böylece toksinler oluşur.
Toksik Atık Testleri: Toksik arındırma için birtakım testlerin yapılması gereklidir. Bu testin amacı enfeksiyonlar ya da alerji için sindirim sistemi organlarında düzensizlikler meydana gelir. Bu yapılan testlerde kan, idrar ve dışkı tarzındadır. Eğer bireyde kan zehirlenmesi olayı meydana geliyor ise enfeksiyonlara karşı dirençte düşme meydana gelir. Öncelikle kan ve idrar testleri aracılığı ile karaciğer yakından araştırılır çünkü karaciğer vücudun toksik bileşimlerden kurtulmasında sorumlu organ olarak geçmektedir. Diğer bir testimiz ise çinko yetersizliği olup olmadığına dair yapılmaktadır. Bunlar dışında geniş çaplı testlerde yapılabilmektedir. Bu testler: cilt içi, dil altı, alerji testleri formol, araç egzozu, parfüm, sigara, klor ve benzeri kimyasallar hasta bireylerin bazı bulunan maddelere karşı hassasiyetini ölçmek amacı ile yapılır.
Toksinlerden Kurtulmak Amacı İle Yapılanlar
Tanı kısmı geçildikten sonra arınma uygulamalarına yani detoksifikasyon tedavisi aşamasına geçilir. Bu konuda ilk yapılan şey alerji yapan maddeler ile iletişimde bulunmamasını sağlamaktadır. Bu maddeler içinde toksin maddesi sayılan şeyler sayılabilmektedir. Özellikle eğer vücudunuzda cıva zehirlenmesi meydana gelirse eğer ağzınızda cıva dolgusu var ise bunlardan kurtulmanız çok önemlidir.
Detoksifikasyon Nasıl Yapılır?
- Özel beslenme: ilk olarak yapılan durum budur çünkü doğru ve sağlıklı konuşmak detoks konusunun ana durumudur. Vücutta oluşan toksinlerden kurtulmak amacı ile lifli yemekler yenmektedir. Bu lifler, sebzelerde ve yulaf kepeğinde bulunur.
- Sebze suları ve meyve suları mutlaka kullanılmalıdır.
- Vitaminler: Bu tedavide özellikle B ve C vitaminleri kullanılır.
- Fitoterapi: Karaciğer detoksu için fitoterapik etken maddesi kullanılır. Bu madde silamarindir. Silimarin, devedikeninden elde edilen flavanoid kompleks olduğu bilinmektedir. Silimarin, C ve E vitaminlerinden daha güçlü bir maddedir. Glutyon sistemi güçlü ise karaciğerde meydana gelen detoksifikasyon etkisi de daha büyük olacaktır.
- Alkali su: Bu konuda PH 8’in üzerinde olması çok önemlidir. Alkali sular, asit ortamından vücudu uzaklaştırır ve korur.
- Ozonterapi: Vücudun ve dokuların detoksifikasyon için çok önemli olmaktadır.
- Biorezonans tedavisi: Bozulan hücreleri frekans yardımı ile tedavi eder.
- Nörolterapi: Hücrede bulunan enerjiyi arttırıp bunun iletilebilmesi için tedavi edilir.
- Manyetik Alan Tedavisi
- Şelasyon Tedavisi: Ciddi ağır metal toksikasyonlarında şarttır.Klasik şelasyon tedavisinde damar yoluyla EDTA verilir.